5 Tips för att spara pengar som student 2021

You are currently viewing 5 Tips för att spara pengar som student 2021
Spartips för att spara pengar som student

Som student får man väldigt många studentrabatter och inte endast på shopping utan även på kostnader som man kanske inte tänkt på; såsom hemförsäkring och Spotify.

För dig som går från arbetslivet till studentlivet kan det bli en extra stor omställning. Genom att utnyttja dem studentrabatterna man får, speciellt på fasta utgifter, så kan sänka sina kostnader med flera hundra (om inte tusentals) kronor per månad.

De rabatter jag kommer gå igenom här är dem mest grundläggande såsom hemförsäkring, Spotify, mobilabonnemang, facket och matkostnader.

1.
69 kr – Hemförsäkring med Hedvig

En återkommande kostnad som alla bör ha är en hemförsäkring, och i många fall blir man även tvungen att ha det när man hyr en lägenhet. Vissa kan anse hemförsäkring som onödigt då det kan vara dyrt, men som student kan du komma undan riktigt billigt.

Hedvig har en väldigt bra och billig deal för studenter där du kan få en hemförsäkring för endast 79 kr i månaden. Där ingår även bland annat drulle och reseförsäkring.

Med min tips-länk >> får du även 10 kr rabatt varje månad för alltid på Hedvig. Du kan alltså få en hemförsäkring för endast 69 kr i månaden.

2.
49 kr – Prenumeration på Spotify

Dem flesta vet inte om den här studentrabatten men som student får du en gratis månad på Spotify och ett pris på 49 kr i månaden.

Spotify Student

3.
50 kr – Mobilabonnemang med Vimla

Vimla erbjuder studentrabatt på mobilabonnemang för 50 kr i månaden dem första 3 månaderna, sedan endast 100 kr i månaden.

Med min tips-länk >> får du även 10 kr till rabatt varje månad, även när du slutar vara student. Du kan även tipsa egna vänner sedan och få ner ditt pris ännu mer.

Ett mobilabonnemang för 40 kr och sedan 90 kr i månaden tycker jag är ett riktigt kap!

Ett tips
Vimla har ingen bindningstid på sina abonnemang vilket betyder att du kan byta upp och ner dem på en sekund. Dessutom sparas all oanvänd surf upp till 12 månader. Ett tips är därför att du kan utnyttja rabatten dem första tre månaderna genom att välja det dyraste abonnemanget och sedan byta ner dig till det billigast efter dem första månaderna. Då kan du få väldigt mycket surf sparat för ett billigt pris.

4.
100 kr – Unionen för hela studietiden

Fackmedlemskap kan vara en bra sak att ha under tiden man arbetar, och för att visa solidaritet. Men när pengarna inte räcker och man inte arbetar för tillfället så kan det kännas onödigt. Men istället för att gå ur fackförbund helt så kan man för 100 kr få ett fackmedlemskap på Unionen för hela studietiden. Dessutom får du pengar tillbaka för studentlitteratur efter färdiga studier upp till 3425 kronor. Superbra tycker jag.

Unionen Student

5.
Minska matkostnader – ICA kortet

ICA erbjuder ett studentmedlemskap där man får dubbel bonus och många bra studenterbjudanden varje månad. På sikt kan det spara dig mycket pengar, om inte minst en extra bonus då och då som gör att du kan unna dig lite extra snacks efter tentan.

ICA Student

Ta vara på rabatterna!

Hoppas att dem här tipsen kan hjälpa dig att spara in på några hundratals kronor varje månad. Glöm inte att skapa dig en regelbunden vana att kika Mecenat-appen innan ett köp, du kan bli förvånad över vad det finns rabatt på 😊

Leave a Reply