Hur man tjänar pengar som barn – 6 sätt

Vill du lära dig hur man tjänar pengar som barn? Här är några sätt du kan tjäna pengar på.

Tyvärr får man inte jobba som anställd eller ha ett “riktigt” jobb när man är barn. Men, det finns ändå sätt att tjäna pengar på för den som vill!

1. Hjälp någon gå ut med hunden

Hur man tjänar pengar som barn - Walker Bilder

Fråga dina grannar, vänners föräldrar och andra i din omgivning om dem behöver hjälp med att gå ut med hunden för en liten peng. Det kan till och bli ett återkommande jobb du kan göra för att tjäna pengar varje vecka.

2. Klipp gräs och skotta snö

Ett annat vanligt sätt att tjäna pengar på som barn är att fråga runt bland grannar och andra du känner om du kan hjälpa dem klippa gräs eller skotta snö! Det är ett snabbt sätt att tjäna pengar på.

Många äldre behöver speciellt hjälp med sånt, då deras kroppar kanske inte klarar av såna arbeten.

3. Panta burkar och flaskor

Hur man tjänar pengar som barn

I många matbutiker så har dem pant-maskiner. Där slänger du in använda burkar och flaskor och får pengar för det. För varje burk eller flaska du pantar kan du tjäna 1-2 kronor! Du behöver bara panta 20 burkar för att tjäna 20kr.

Kolla om du kan hitta några gamla och tomma burkar hemma som du kanske kan få. Eller leta och se om du kan hitta någon som ligger ute och skräpa någonstans. Det är dessutom bra att hjälpa till och städa upp!

4. Sälj jultidningar och majblommor

Du kan också gå runt och sälja jultidningar och majblommor. Att sälja majblommor kan du ta upp med din klassmentor och föreslå. Här kan du ansöka om att sälja jultidningar

5. Assistera i en kiosk under sommaren

På sommaren finns det ibland kiosker vid stränder som säljer glass, godis och dryck. Fråga om du kan få jobba som assistant och hjälpa till.

6. Sälj saker online (kläder och prylar)

Har du något du inte behöver? Då kan du testa sälja det. T.ex. genom Facebook Marknadsplats eller blocket.

Men, kom ihåg att endast sälj saker du får sälja. Be om lov från dina föräldrar först, om du vill sälja något som dem har köpt.


Nu vet du 6 sätt om hur man tjänar pengar som barn! Lycka till.

Du kanske också vill läsa: 4 Böcker om aktier för barn – Börja spara tidigt

Leave a Reply