Spara pengar på avgifter med SAVR

You are currently viewing Spara pengar på avgifter med SAVR
Fondspara med SAVR

Inlägget innehåller annonslänk till SAVR.

SAVR är en relativt nylanserad plattform för fonder som blir allt mer populär för varje vecka. Deras unika fördel är att dem erbjuder fonder med 30-50% lägre avgift jämfört med större banker såsom Avanza och Nordnet och har ett utbud med över 1300 fonder.

Bra att veta är att det är specifikt aktivt förvaltade fonder såsom TIN Ny Teknik som blir mycket billigare och inte precis alla fonder. Det är därför en god idé att jämföra avgifterna på enskilda fonder på olika plattformer och handla fonder där den är som billigast. SAVR har inte heller alla bank-specifika fonder såsom Avanza Global.

Fördelar

Avgifter på många fonder är 30-50% billigare, vilket blir mycket pengar över lång tid.

Bra att använda dem för att stötta nya initiativ som sänker kostnaderna för privata fondsparare.

Dem erbjuder ISK konto, vilket också är den rekommenderade kontotypen för privatsparare idag då skatteformen är den mest gynnsamma.

SAVR är säkra då dem omfattas av statliga insättningsgarantin såsom alla andra stora banker. Går företaget i konkurs så behåller du fortfarande dina pengar och investeringar som står under ditt namn.

Lätt att registrera ett konto med endast BankID.

Öppna ett konto helt gratis på SAVR här >>

Nackdelar

Det går endast att köpa fonder hos dem och inte aktier, vilket gör att det inte är möjligt att samla allt sitt innehav på SAVR om man också vill äga aktier.

Deras app och webb är ännu inte lika välutvecklad jämfört med större banker såsom Avanza. Detta kan dock vara något som förbättras med tiden desto större SAVR blir.

Dem erbjuder endast ISK-konto.

Leave a Reply